Home Home Contact us Site Map  
 
 
 
 

Artpaq Studio is specialist in het maken van kwaliteit giclée kunstdruk en professionele fine art scanning. Wij werken vanuit de gedachte dat alleen de beste middelen en materialen goed genoeg zijn om kunst door te geven of digitaal te conserveren. Ons streven is een langdurige samenwerking met kunstenaar, galerie of musea. Wij zien het als een eer om uw werken en wensen zo exact mogelijk te vertalen in hoogwaardige exclusieve edities. Bij het maken ervan hanteren wij strenge maatstaven en volgen wij de hoogst mogelijke professionele gicléenorm in de (internationale-) markt.


FINE ART GRAFIEK

Wij printen fine art grafiek met uiterst betrouwbare pigment inkten die waterdragend zijn. De afdrukken zijn extreem lang houdbaar (75 tot 160 jaar) en van een adembenemende kwaliteit. Zij zijn van beduidend betere klasse dan bij anderen, omdat wij consequent werken met top-apparatuur van Epson en altijd met originele Epson K3 inktcartridges en nimmer met B-merk navullingen.

Er kan worden gedrukt op losse vlakke vellen, of met materialen vanaf rol aan één stuk. Iedere druk wordt kritisch gecontroleerd met veel aandacht, passie en precisie. Wij zijn geen massa-fabriek, maar produceren gelimiteerde exclusieve edities met liefde en kunde.

Wat direct opvalt aan onze drukken van duurzame kwaliteit is de kleurzuiverheid, rasterloze fijnheid en zeer fraaie scherpte en beelddiepte. Onze giclée fine art print heeft de uitstraling van een echt kunstwerk en voldoet aan de hoogst denkbare eisen voor fine art reproductie. De giclée fine art print is een echt kunstwerk, vergelijkbaar andere replica vormen zoals zeefdruk, litho of ets. De markt begint dit meer te erkennen door te kopen.

De drukken hebben een schilderachtige uitstraling en een uitzonderlijk breed kleuren-spectrum. Bij het maken van de high-end prints komt veel kijken. Elke materiaalsoort heeft zo zijn eigen karakter zoals canvas of fluweelachtig aquarel papier van museumkwaliteit. Steeds meer musea exposeren met giclées in plaats van met originelen, omdat de kwaliteit in high-end uitmuntend is.

Als koper zoekt u vaak naar de beste prijs, maar de kans is groot dat u dan eindigt met een fiasco of met een afdruk waar u zich voor schaamt.

Als u twee afdrukken met elkaar vergelijkt, één afdruk van een goedkope drukker en de ander uit onze professionele giclée studio, dan ziet u onmiddellijk het grote verschil... Uw klanten zien dat verschil ook!

Kunstreproducties die er opvallend beter uit zien, worden beter gewaardeerd. Als ervaren reproductiespecialist hebben wij geïnvesteerd in digitale apparatuur die voldoet aan de hoogste norm in de markt. Door de beste kwaliteit te combineren met vooruitstrevende kennis, bent u verzekerd van een hoogwaardige overbrenging van uw kunstwerk of digitaal bestand naar exclusieve gelimiteerde giclée kunstdruk series.

Wij bieden u de mogelijkheid om vrijblijvend een afspraak met ons te maken opdat u onze bijzondere grafiek zelf kunt bewonderen.


ONS KWALITEITSPROCES

De scan vindt plaats in onze high-end studio of bij u op locatie
(onze portable studio kan uw kwetsbare werken ter plaatse komen vastleggen)

Het origineel wordt hoogwaardig gescand
(wij gebruiken 's werelds beste fine art reprocamera)

Het origineel wordt kritisch uitgelicht
(zonder infrarood warmtestraling en met UV niveaus conform museum criteria)

Bij het beeld wordt een passende papiersoort gezocht
(van de beste fine art papierleveranciers en gecertificeerde materialen)

Het beeld wordt naar wens gecorrigeerd zonder stof, haren, etc.
(wij corrigeren in nauw overleg zonder afbreuk te doen aan het originele beeld)

De druk is langdurig houdbaar en van puntloze kwaliteit
(wij werken met 's werelds beste fine art printers en inkten)

De druk wordt in de hoogst mogelijke kwaliteit uitgevoerd
(wij printen conform museum criteria, 1 exemplaar printen duurt wel een uur)

Origineel en editie worden met de grootste zorg behandeld
(wij werken met handschoenen tegen transpiratie en vingerafdrukken)

De print wordt altijd in nauw overleg uitgevoerd
(in samenwerking met opdrachtgever en met controleprints op daglichtnorm)

De editie wordt gesigneerd en gelimiteerd
(de kunstenaar ondertekend persoonlijk en brengt een gelimiteerd nummer aan)

De editie wordt voorzien van certificaten van authenticiteit
(gesigneerd door de kunstenaar en gicléespecialist en in een register vastgesteld)

De editie wordt voorzien van een geregistreerd hologram
(om de exclusieve waarde ervan te beschermen en om vervalsing tegen te gaan)

Wij laten periodiek giclées testen bij een extern laboratorium
(om een constante productiekwaliteit te kunnen handhaven)GROOTFORMAATAFDRUKKEN ZIJN MOGELIJK TOT 150 CM x 500 CM
GICLÉE EDITIES STARTEN
Giclée komt uit het Frans (Gicler) wat vernevelen of verstuiven betekent en omvat een nieuwe meervoudige druklaagtechniek zonder platen. De term is recent overgenomen in de kunstwereld om de betere digitale fine-art prints te duiden. Top Giclées zijn goed geschikt voor werken van allerlei kunstenaars en worden reeds verwelkomd door veel musea over de wereld, zoals the New York’s Metropolitan Museum

Tijdens uw leven kunt u maar een beperkt aantal originelen maken. Het rendement hieruit kunt u verhogen door goede reproducties. U haalt veel meer resultaat uit één werk, want elke verkochte reproductie staat voor extra inkomsten en bekendheid. De kosten zijn voor u laag door na te bestellen op afroep. Wij leveren uw werk op rol, losbladig, opgespannen, op aluminium of houten spieraam, op paneel, met of zonder lijst in hoge kwaliteit.

De oplage van de artprints (Giclées) bepaalt uzelf. U kunt 1 tot duizenden exemplaren door ons laten uitgeven. Het aantal ervan kunt u limiteren en in kleinere partijen laten produceren totdat de editie limiet bereikt is.

De edities voldoen aan de hoogste standaards die van high-end reproducties mogen worden verwacht en zijn voorzien van een certificaat van Hahnemühle met superieure hologrambeveiliging.


UW VERKOOPPRIJS BEPALEN
De prijs voor giclées loopt nogal uiteen.
Naast uw eigen winst zijn factoren zoals aantal, bekendheid, maat en vraag belangrijk. Een handgesigneerde Giclée van een internationaal doorgebroken artiest verkoopt tussen de € 1000,- tot € 4.000,- per druk, bij een editie van 100 tot 250 stuks. Voor een nog niet internationaal doorgebroken talentvolle artiest ligt dit rond € 500,- tot € 900,-

Onderaan dit artikel vindt u een opsomming van de exclusieve soorten uit ons assortiment van de hoogste kwaliteit. Alle producten zijn tot stand gekomen na een langdurige ontwikkelings- en testperiode. Het resultaat is absolute topkwaliteit en iedere druk wordt handverwerkt en gecontroleerd door een Artpaq Studio Masterprinter.
BEVEILIGD CERTIFICAAT MET HOLOGRAMZEGEL

Het Certificaat van Authenticiteit is ontworpen om de echtheid en gelimiteerdheid van kunstedities te beschermen tegen mindere kwaliteit en tegen vervalsing. Elk certificaat is voorzien van een genummerd hologram en een aan uw kunstwerk gerelateerd ontwerp, met een omschrijving van het werk, uitgever, artiest, editienummer, datum en de gebruikte grafiekmethodiek. Op de achterzijde van het kunstwerk plaatsen wij een identiek genummerd hologram. Deze combinatie garandeert dat het Certificaat van Authenticiteit direct betrekking heeft op dit specifieke kunstwerk.

De certificaten worden aangemaakt volgens de strikte voorwaarden van Europay/Clearstream; wereldleiders in bescherming tegen vervalsing en fraude. Om het proces af te ronden melden wij de gegevens van uw editie aan bij het certificaatregister. Dit is een wereldwijd register voor studio's en kunstenaars om de echtheid en omvang van hun edities publiekelijk te publiceren.

 
 
DE VOORDELEN VAN
ARTPAQ LIMITED EDITIONS:


U kunt uw kunstwerk meervoudig verkopen zonder afstand te doen van het origineel

Het is mogelijk het origineel te verkopen en zelf een hoogwaardige grafiek te behouden

Lage opstartkosten, die u bij de verkoop van 1 tot 3 giclées al weer kunt terugverdienen

U heeft geen minimale afnameverplichting

U bent vrij in het bepalen van het formaat

U kunt al een giclée print bestellen binnen
één strekkende meter (100 x 111 cm breed)

U heeft de mogelijkheid om meerdere maten te combineren op één strekkende meter

U heeft de keuze uit de beste fine art papier en canvassoorten van Hahnemühle Fine Art. Deze leverancier heeft een gerenormeerde naam met expertise. Zij vervaardigt zeer veel zuurvrije soorten traditioneel en digitaal papier en bestaat sinds 1584. Hiermee bieden wij u een assortiment aan van één van de oudste papiermolens ter wereld, rijk aan traditie.

Exacte nabestellingen zijn goed mogelijk (ook na zeer lange tussenliggende periode)

Hologram-Certificaten van Authenticiteit beschermen de uniciteit en waarde van editie

Hologram-Certificaten van Authenticiteit gaan vervalsing en namaak tegen

Een gelimiteerde oplage waarborgt de exclusiviteit en waarde van de gesloten editie

Uw giclée kunstdruk wordt afgedrukt op 's werelds beste merk fineart piëzografie printers

75 jaar garantie op kleurechtheid van de prints mits bewaard onder museumcondities.

Gratis archivering gedurende de looptijd van de editie van het digitale masterbestand

Full-service=Artpaq Studio, alles op 1 adres, van digitale opname tot printen tot vernissen tot opspannen tot wereldwijd verzenden tot digitale marketing tot verkoopadvies

Gratis erkende registratie van de editie in een exclusief fine art register van Hahnemühle
 
download
info over onze fine art printers met revolutionare K3 inkten

 
info over onze vernis


download
download
Info over Zacht Hahnemühle Photo Rag® 188 gr

 
Info over Zacht Hahnemühle Natural Art Duo 256 gr
download
download
Zacht Hahnemühle Photo Rag®Duo 276 gr
 
Zacht Hahnemühle Bamboo 290 gr
download
download
Zacht Hahnemühle Photo Rag® 308 gr
 
Zacht Hahnemühle Photo Rag® BrightWhite 310gr
download
download
Zacht Hahnemühle Photo Rag® 460 gr
 
Textuur Hahnemühle Mould-made William Turner 190 gr
download
download
Textuur Hahnemühle Mould-made Albrecht Dürer 210 gr
 
Textuur Hahnemühle White Velvet 268 gsm
download
download
Textuur Hahnemühle Torchon 285 gsm
 
Textuur Hahnemühle Mould-made William Turner 310 gsm
download
download
Textuur Hahnemühle German Etching 310 gsm
 
Textuur Hahnemühle Museum Etching 350 gsm
download
download
Glans Hahnemühle FineArt Pearl 285 gsm
 
Glans Hahnemühle Photo Rag® Satin 310 gsm
download
download
Glans Hahnemühle Photo Rag® Pearl 320 gsm
 
Glans Hahnemühle FineArt Baryta 325 gsm
download
download
Canvas Linnen Hahnemühle Daguerre Canvas 400 gsm
 
Canvas linnen Hahnemühle Monet Canvas 410 gsm
download
link
Help mee het milieu te sparen door uw edities te laten drukken op milieu-vriendelijke papiersoorten. Breng ook uw stem uit.


     
 
Home | XL-Fotografie | XL-Printen | Nieuws | Links | Over ons | Contact | FAQ
© artpaq 2010